Nyugdíjbiztosítás

Egyre többen ismerik fel, hogy a várható állami nyugdíjuk kevés lesz jelenlegi életszinvonaluk fenntartásához. Az időskori anyagi biztonságunkat még aktív, kereső korunkban tudjuk megalapozni. Erre kiváló lehetőség egy nyugdíjbiztosítási termék, melyet az állam is támogat adókedvezménnyel.

Mikor érdemes elkezdeni?

Erre a kérdésre a legjobb válasz, hogy minél előbb, de soha sem késő elkezdeni. Lehet, hogy sokan a harmincas éveikben még legyintenek a nyugdíjkérdésre, de kicsit utánaszámolva belátható, hogy ha valaki még fiatalabb éveiben kezd gondoskodni erről, akkor a kamatos kamatnak, és az állami támogatásnak köszönhetően viszonylag kis összegű rendszeres megtakarításból komolyabb tőkét tud felhalmozni időskori éveire. Ha már közel vagyunk a nyugdíjhoz, és esetleg még nincs ilyen jellegű megtakarításunk, még akkor is érdemes nyugdíjbiztosítást kötni, mert a hátralévő időszakban akár évi 130 ezer Ft-tal támogat bennünket az állam.

Hogyan működik az állami támogatás?

A nyugdíjcélra fordított megtakarításaink 20%-át, nyugdíjbiztosítás esetén évente maximum 130 ezer Ft-ot adóbevalláskor visszaigényelhetjük személyi jövedelemadónk terhére. Ráadásul ezek a jóváírások kamatos kamattal tovább gyarapodnak szerződésünkön.

Szeretne gondoskodni időskori anyagi biztonságáról?

Kérje ingyenes és kötelezettség mentes tanácsadásunkat elérhetőségeink bármelyikén, és segítünk Önnek céljai megvalósításában.

Megkeresést kérek

 

Galéria: 
Allianz, nyugdíjbiztosítás, adókedvezmény