Miért érdemes utasbiztosítást kötni?

  • Posted on: 1 March 2018
  • By: Kövecses Péter

Szerencsére egyre több külföldre utazó ismeri fel az utasbiztosítás kötésének fontosságát, viszont  még mindig szép számmal vannak, akik ezt feleslegesnek gondolják, ezzel adott esetben nagy kockázatot vállalva utazásuk során. Melyek szoktak lenni a leggyakoribb kifogások?
 
A bankkártyám tartalmaz utasbiztosítást is.
 
Ha bankkártyánk tartalmaz ilyen jellegű szolgáltatást, az jó dolog, viszont a tapasztalatok alapján ezek szolgáltatása nem nyújt teljes körű fedezetet, illetve ezek a szolgáltatások általában csak a kártyabirtokosra vonatkoznak, és mivel általában nem egyedül utazunk, gondoskodnunk kell családtagjaink védelméről is. A másik felmerülő probléma rendszerint az, hogy ezek általános szolgáltatási csomagot tartalmaznak, utasbiztosítás kötésekor, pedig ezek nagy mértékben, uticélunknak megfeleleően személyre szabhatóak. A tanulság az, hogy utazása előtt mindenképpen ellenőrizze a bankártyájához kapott szolgáltatásokat, és ha szükséges, akkor kössön megfelelő utasbiztosítást.
 
Európai egészségbiztosítási kártyával rendekezem.
 
Fontos tudni, hogy ezzel a kártyával csak általános sürgősségi ellátásra vagyunk jogosultak, és ezen belül is előfordulhat, hogy bizonyos mértékű önrészt kell fizetnünk. A szolgáltatás nem terjed ki elvégzendő, nem életmentő beavatkozásokra, speciális mentésre, hazaszállításra, stb. Azt is fontos hozzátenni, hogy turista baleseteknél a kártyát csak állami intézményekben tudjuk használni, ellentétben az utasbiztosítással, aminek segítségével magánintézmények szolgáltatásait is igénybe vehetjük.
 
További érvek az utasbiztosítás mellett
 
- Egyéb indokolt költségek térítése, akár fogászati kezelés térítése, szemüveg, vagy kontaklencse pótlás, terhességgel kapcsolatos költségek, terrorcselekményből eredő költségek
- Baleset-biztosítás
- Poggyászbiztosítás
- Úti okmányok lopása miatt felmerülő költségek térítése
- Utazási segítségnyújtás
- Külföldi tartózkodás meghosszabbítása
- Idő előtti hazautazás
- Tolmácsszolgálat
- Gépjármű asszisztencia
- Jogvédelmi biztosítás
 - Felelősségbiztosítás
 - Speciális utasbiztosítások pl.: Téli sportok, Extrém sportok utasbiztosítás
 
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, irodánk segítséget nyújt a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában, hogy felhőtlenül tudja élvezni üdülését.
 
Megkeresést kérek