Gyermekjövő

A gyermekek életkezdése egyre nagyobb terhet ró a szülőkre, gondoljunk csak egy felsőfokú végzettség megszerzésének költségeire, az albérlet, vagy ingatlan árakra. Ezen a területen is nagy szerepe van az előrelátásnak és az öngondoskodásnak, hiszen aki időben, akár már gyermeke születése után felismeri ezek fontosságát, könnyebben tudja biztosítani az anyagi feltételeit a később felmerülő akár jelentős kiadásoknak is.

Manapság már többféle, egymástól akár jelentősen eltérő megoldás létezik gyermekeink jövőjének biztosítására, ezért a döntés meghozatala előtt több dolgot is érdemes mérlegelni:

Milyen hozamot érhetünk el a befektetésünkkel?

Mivel jellemzően hosszútávú megtakarításról beszélünk, akár már pár százalékos hozam eltérések is sok százezer Ft-os különbséget jelenthetnek eléréskor.

Milyen a termék költségszerkezete?

Természetesen minden szerződés a hozamok mellett költségekkel is jár, ezért döntés előtt érdemes a különböző költségmutatókat is áttekinteni, mert szintén elsősorben a hosszútáv miatt eléréskor jelentős különbségek adóthatnak az eltérő költségszerkezetek miatt.

Milyen célra és mikor használható fel?

Léteznek kötött felhasználású (lakáscél, tanulmány), illetve szabad felhasználású termékek. Ezt is jól meg kell fontolni, mert később adott esetben bekövetkezhet olyan élethelyzet, amit előre nem láthattunk, és ugyan ez vonatkozik az a hozzáférhetőségre is.

Ki férhet hozzá a megtakarításhoz?

A gyermek ha betölti a 18. életévét, akkor automatikusan hozzáférhessen a megtakarításhoz, vagy inkább olyan terméket választok, ahol én tudom majd eldönteni, hogy gyermekem elég felnőtt e ahhoz, hogy önállóan rendelkezzen majd az összeg felett? Az ezekhez hasonló kérdéseket is érdemes alaposan átgondolni egy termék kiválasztásánál.

Amennyiben a döntés meghozatalában szeretne szakértő segítséget igénybe venni, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot, és ingyenes tanácsadásunkkal segítjük az Ön számára legmegfelelőbb megoldás megtalálásában.

Megkeresést kérek

Galéria: 
Allianz gyermekjövő megtakarítás tanácsadás irodánkban